Öğrencilerimizin yaşadıkları çevreye, doğaya karşı ilgilerini ve farkındalıklarını artırmak amacıyla 3-4 yaş grubu eğitimcileri olarak yazdığımız “Beştepe Junior Ekosistem Projesi” hepimiz için bilgi dolu bir serüvene dönüştü.
Projemizin ilk basamağı olan araştırma basamağında en çok ilgimizi çeken konu solucan dışkısı oldu. Konuyu derinlemesine araştırmaya başlayınca, solucan dışkısında bitkiler ve hayvanlar için besin sayılabilecek mikroorganizmalar bulunduğunu öğrendik. Gözleme dayalı öğrenme için “Solucan İnceleme Alanı” oluşturduk.
Üç farklı atık malzemede su bitkisi, solucan ve balık yaşam alanı oluşturup mercek kullanarak gözlem yaptık. Daha sonra bu üç alanın birbiri ile ilişkisini somut olarak gözlemleyebileceğimiz bir ekosistem oluşturduk. En altta balıklar, üzerlerinde solucanlar ve en üstte su bitkisi döngüsünü pet şişeler kullanarak kurduk. Pet şişelere açtığımız deliklerden bitkiler solucanların, solucanlar ise balıkların hayat döngüsüne dışkılarıyla katkı sağladılar.
Öğretmenleri olarak projede çocuklarımıza rehberlik ederken, biz de onların meraklı bakışlarından ilham aldık.
28 Aralık’ta Zorlu PSM’de “Con-Science” temasıyla düzenlenecek olan YGA Zirvesi’ne (Young Guru Academy) seçilen öğrencilerimizDevamı