Pazartesi, Ağustos 21st, 2023

 

STEM Olimpiyatlarında Dünyada İlk Üçteyiz!

22 ülke, 55 takım ve 440 öğrencinin katıldığı STEM Olimpiyatları’nın Fransa finaline katılan öğrencilerimiz, saymakla bitmeyen dereceler elde ettiler. Matematik, fen bilimleri ve sanat alanında birikimlerini ortaya koyan öğrencilerimizden Duru Çilesiz, dünya birinciliği, Gizem Sel dünya üçüncülüğü elde etti. Olimpiyatlara katılan diğer öğrencilerimiz; toplamda 6 altın madalya, 3 bronz madalya, 2 gümüş madalya ve 1 Honorable Mention madalyası kazandı.    


Almanya’da 5 Beştepeli!

2022-2023 döneminde, hazırlık sınıfımızda eğitim gören 17 öğrencimiz, “Almanca Uluslararası Fit in Deutsch 1” sınavında büyük başarı elde etti. Öğrencilerimizden 5’i derece yaparken, Almanya’da gerçekleştirilecek olan bir haftalık ücretsiz kursa katılım hakkı kazanarak bizlere uluslararası bir başarının daha gururunu yaşattı. 27 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan kursa, öğrencilerimiz; Elif Güzin Akca, Nil Işıkdoğan, Can Orcan, Işıl Özer ve Deniznaz Dinçbilek’i uğurlayacağız.        


Mükemmelliği Kutluyoruz!

Matematik, Fen ve İngilizce dersleri için Cambridge tarafından tamamen İngilizce olarak gerçekleştirilen Checkpoint sınavlarında; ortaokul öğrencilerimiz, bu derslerin 30’undan tam puan alarak olağanüstü bir performans gösterdi. Matematikte 20 öğrencimiz, İngilizce de 6 öğrencimiz, fen bilimlerinde ise 4 öğrencimiz, sınavdan tam puan aldı. Tüm derslerin toplamında, CheckPoint primary ve secondary sınavlarında alınabilecek en yüksek puan olan 41-50 aralığına girmeyi başaran 10 öğrencimiz ise “Ouststanding” sertifikası; ingilizcede mükemmel seviye ile gururumuzu taçlandırdı.